ویژگی‌های اساسی موتورخانه

ویژگی‌های اساسی موتورخانه – موتورخانه استاندارد برای قرار گرفتن در بهترین شرایط باید دارای ۴ ویژگی اساسی باشد که هر کدام در جای خود نقش مهمی را ایفا می‌کنند. این چهار ویژگی عبارتند از:
1. طراحی و اجرای موتورخانه بر اساس محاسبات دقیق
کارکرد موتورخانه بدون محاسبه بار دما، بار خنک‌کننده و آب گرم تمیز مورد نیاز در ساختمان غیرممکن است. اولین و مهمترین شرط اجرای موفقیت‌آمیز موتورخانه، داشتن اطلاعات دقیق و موثق بر اساس آمار علمی از وضعیت ساختمان و نیاز‌های آن است. در این مرحله با استفاده از اندازه‌گیری‌های تهویه مطبوع، داده‌ها و محاسبات مهمی برای طراحی موتورخانه استخراج می‌شود.
2. تهیه تجهیزات و بهره‌برداری از موتورخانه با حداقل هزینه
یکی دیگر از ویژگی‌های مهم موتورخانه این است که تجهیزات لازم باید بر اساس مطالعه دقیق تهیه شود. گاهی اوقات خرید تجهیزات اشتباه می‌تواند بر عملکرد کل موتورخانه تأثیر بگذارد. نکته مهم در اینجا این است که بر اساس شرایط پروژه و بودجه خود تصمیمات درستی بگیرید تا هزینه‌های عملیاتی موتورخانه خود را به حداکثر برسانید.
3. حداکثر کارایی و عمر مفید
گاهی اوقات توجه مدیر پروژه صرفاً معطوف به کاهش هزینه‌های اجرا می‌شود. معمولاً در این مواقع فشار و خواسته‌های کارفرما هنگام انتخاب تجهیزات مناسب با دست کمی بسته با مدیر پروژه مواجه می‌شود. اما یک نکته مهم وجود دارد، موتورخانه استاندارد با توجه به شرایط طراحی باید بین ۲۰ تا ۳۰ سال عمر مفید داشته باشد. اگر در خرید تجهیزات و اجرای موتورخانه به این نکته مهم توجه نشود نمی‌توان به اهمیت آن پی برد.
البته کارفرما باید توجه داشته باشد که در صورت عدم رعایت اصولی در حین اجرا، هزینه نگهداری موتورخانه به صورت تصاعدی افزایش می‌یابد و این موضوع گاهی هزینه سنگین‌تری را نسبت به هزینه پیش پا افتاده اولیه به کارفرما تحمیل می‌کند.
4. ایمنی و در دسترس بودن تجهیزات موتورخانه
با توجه به حساسیت تجهیزات موجود در اتاق موتورخانه و فرآیند‌های انجام شده در آن، ایمنی، شاخص بسیار مهمی برای استفاده از آن محسوب می‌شود که باید در تمامی تصمیمات صاحب پروژه مورد توجه قرار گیرد. نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که ابزار‌های موجود در موتور بدون در نظر گرفتن عملکرد و اندازه باید به راحتی در دسترس باشند. در واقع تجهیزات موتورخانه مشکل دارد. به همین دلیل هنگام نصب تجهیزات باید به نگهداری و تعمیر توجه شود.
نکته مهم اجرای موتورخانه  19
تمام فعالیت‌های طراحی و اجرای موتورخانه باید به طور همزمان هر یک از چهار مشخصه‌ای که در بالا به آن اشاره کردیم را داشته باشند. البته طبیعی است که در برخی فعالیت‌ها نقش برخی ویژگی‌ها پر رنگ‌تر از برخی دیگر باشد. با در نظر گرفتن این موضوع، در زیر به بررسی موارد به مهم‌ترین نکات عملکرد موتور خواهیم پرداخت.
1. اتاق مورد نیازبرای موتورخانه
تجربه اجرای پروژه‌های مختلف توسط کارشناسان نشان می‌دهد که حدود ۴ تا ۸ درصد از مساحت ساختمان باید به محوطه موتورخانه اختصاص یابد. البته برای اکثر پروژه‌های مسکن، بیمارستانی و اداری در دست اجرا، اختصاص ۵ درصد از زیربنای ساختمان کفایت می‌کند.

2. محل مناسب موتورخانه را انتخاب کنید
برای انتخاب محل مناسب موتورخانه باید به چند فاکتور مهم توجه کرد که در این قسمت به برخی از مهمترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:
با توجه به قیمت هر متر مربع ساختمان، فروش بیشترین متراژ ساختمان برای کارفرما بسیار مهم است تا درآمد خود را به حداکثر برساند. در این شرایط مدیران پروژه باید فضایی را که برای ساخت موتورخانه مفید نیست، در نظر بگیرند
در مرحله صفر پروژه ساختمانی باید تصمیم نهایی در مورد مکان موتورخانه گرفته شود.
هنگام انتخاب مکان برای مهندسی مکانیک، باید مسائل مربوط به توسعه مهندسی مکانیک در آینده را نیز در نظر بگیرید. بسیاری از پروژه‌های صنعتی، دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و غیره. برای توسعه در طول زمان برنامه‌ریزی کنید و این ملاحظات باید در هنگام صحبت در مورد موتورخانه در نظر گرفته شود.
3. میزان صدای مجاز برای موتورخانه
مهمترین نکته در طراحی و ساخت موتورخانه میزان صدای قابل قبول است. تعیین سطح صدای قابل قبول کاملاً به کاربری ساختمان بستگی دارد. گاهی از خانه به عنوان استودیو موسیقی استفاده می‌شود و موسیقی در آنجا ضبط می‌شود. در این خانه طبیعی است که صدای کمی در کار استودیو اختلال ایجاد کند. در چنین مواقعی باید با استفاده از عایق صدا و مصالح، میزان صدای منتقل شده به داخل ساختمان را به حداقل رساند. به عنوان مثال استفاده از پشم شیشه و پشم سنگ برای عایق کاری و نصب کولر گازی در تجهیزاتی مانند پمپ‌ها در کاهش صدا بسیار مؤثر است.

4. موتورخانه را در سطح منفی ساختمان قرار دهید
تعیین محل محفظه موتور بسیار مهم است. دو گزینه اصلی پیش روی مدیران پروژه و کارفرمایان وجود دارد. کار در موتورخانه در نمای منفی ساختمان یا در محیط خارج از ساختمان. هر کدام از این دو گزینه دارای مزایا و ملاحظاتی هستند که باید به آن‌ها توجه کنید تا تصمیم بگیرید کدام یک را انتخاب کنید.
طراحی اتاق ماشین در خارج از ساختمان مشکل تولید نویز را به طور کامل حل می‌کند.
طراحی بیرونی ساختمان آن را برای پروژه‌های توسعه خودرو مناسب‌تر می‌کند.
با طراحی موتورخانه در تراز منفی، طول جوش لوله ها، سر پمپ‌ها و افت فشار در لوله‌ها بسیار کاهش می‌یابد.
طراحی موتورخانه در خارج از ساختمان به مالک اجازه می‌دهد تا فضای بیشتری را از زیرساخت بفروشد.
برای جابجایی لوله‌ها و ایجاد ورودی به موتورخانه در خارج از ساختمان باید ترانشه و تونل ساخته شود.
موتورخانه در تراز منفی ساختمان نیاز به رمپ برای جابجایی تجهیزات دارد.
تراز منفی مشکل تهویه در لوله موتورخانه را حل می‌کند و نیازی به شیر تهویه نخواهیم داشت.

مطالعه بیشتر:   دیگ آبگرم موتورخانه شوفاژ

 

ترسیم دقیق موتورخانه  .5
نقشه‌های دقیق موتورخانه باید با استفاده از نرم‌افزار‌هایی مانند اتوکد ترسیم شود. در این نقشه‌ها باید تمامی جزئیات محل تجهیزات موتورخانه، کانال‌ها و ترانشه‌های عبور لوله و همچنین ورودی‌های موتورخانه به طور دقیق مشخص شود. راه‌اندازی موتورخانه بدون این نقشه‌های دستورالعمل تقریباً غیرممکن است. نکته مهم این است که نقشه موتورخانه با توجه به شرایط هر پروژه به صورت جداگانه و مستقل طراحی شود.
6. فضای کافی برای جابجایی وسایل در نظر بگیرید
در اجرای موتورخانه باید در نظر گرفته شود که مسیر‌های لازم برای ورود تجهیزات در محفظه موتور در نظر گرفته شود. تعیین این مشکل منوط به محاسبات طراحی دقیق و انتخاب تجهیزات است. پس از انجام این دو مرحله بسته به اندازه بزرگترین تجهیزات موتورخانه باید مسیر‌های دسترسی و انتقال تجهیزات در موتورخانه مشخص شود. در پروژه‌های مختلف شرایط کاملاً متفاوت است. در موتور‌هایی که در تراز منفی ساختمان طراحی می‌شوند، عموماً دسترسی با رمپ در نظر گرفته می‌شود.
7. محلول‌هایی برای جمع‌آوری آب باران تهیه کنید
از آنجایی که موتورخانه‌ها در طبقات زیرزمین کار می‌کنند، همیشه خطر نفوذ آب باران و جاری شدن سیل وجود دارد. در طول طراحی و اجرای موتورخانه باید اقدامات لازم برای این منظور انجام شود. به طور معمول، آب باران یا سیل از موتورخانه با استفاده از زهکشی آب باران نصب شده در انتهای رمپ دسترسی موتورخانه تخلیه می‌شود.

البته در مناطق ساحلی که بارندگی بیشتر از حد نرمال است، ترجیحاً موتورخانه در تراز صفر ساخته شود نه در تراز منفی.
8. ارتفاع موتورخانه
ارتفاع محفظه موتور از چند نظر مهم است. به طور کلی توصیه می‌شود که طول اتاق ماشین یک تا سه متر بیشتر از طول تجهیزات اصلی نصب شده در آن باشد. این عمل سه مزیت اصلی دارد:
حمل و نقل و جابجایی دستگاه‌ها آسان است.  –
لوله کشی در موتورخانه آسان‌تر است. –
مساحت تجهیزاتی مانند دیگ‌های تهویه در حال افزایش است. –
9. طراحی موتورخانه اتاق خدمه
معمولاً در موتورخانه‌های بزرگ فضا را برای کارمندان در موتورخانه فراهم می‌کنند. زیرا اپراتور‌ها باید دائماً در موتورخانه حضور داشته باشند. در مورد محل قرارگیری اتاق کارکنان موتورخانه دو نکته مهم وجود دارد که عبارتند از:
باید یک در مستقیم به اتاق کارمندان خارج از موتورخانه وجود داشته باشد.
محل قرارگیری این اتاق باید به گونه‌ای باشد که فضای موتورخانه را کاملاً کنترل کند.
10. هنگام ورود به موتورخانه فضای کافی را در اطراف هر یک از تجهیزات ایمن کنید
یکی از مهمترین جزئیات در اجرای موتورخانه در نظر گرفتن فضای کافی برای هر یک از تجهیزات نصب شده در موتورخانه می‌باشد. در تکنولوژی به این کار پاکسازی فضا می‌گویند. اکثر اوقات هنگام خرید تجهیزات مختلف یک دفترچه راهنما به همراه آن داده می‌شود که فضای مورد نیاز اطراف آن‌ها را ذکر می‌کند. توجه به این نکته در عملکرد کارآمد تجهیزات و نگهداری آن بسیار حائز اهمیت است.
11. مفاهیم حذف آلاینده‌ها از موتورخانه
نکته مهم دیگری که در اجرای ماشین آلات باید به آن توجه داشت، در نظر گرفتن دودکش یا پنکه برای حذف آلاینده‌های موتورخانه است. متأسفانه در برخی پروژه‌ها همان ورودی ارائه شده به کسانی که در مسیر موتورخانه قرار می‌گیرند، خروجی دود محسوب می‌شود. این تصمیم از نظر امنیتی یک اشتباه بزرگ است. زیرا باعث ورود آلاینده‌ها به داخل ساختمان می‌شود و پس از مدتی سلامت افراد حاضر را به خطر می اندازد. به همین دلیل باید یک یا چند دودکش مجزا در موتورخانه نزدیک دیگ تعبیه شود تا آلاینده‌ها مستقیماً بیرون باشند.
ارتفاع دودکش در موتورخانه باید بین ۲ تا ۶ متر بالاتر از بالاترین ارتفاع ساختمان باشد. دلیل این موضوع این است که دود به داخل ساختمان بر نمی‌گردد و یا به نمای ساختمان آسیب نمی‌رساند. توجه داشته باشید که اگر ارتفاع دودکش آنقدر زیاد است که دود در حین حرکت سرد می‌شود، برای ادامه مسیر دودکش باید کمی فکر کنید تا آلاینده‌های موجود در دودکش را گرم کنید. اندازه قطر دودکش نیز باید بر اساس محاسبات فنی باشد تا در حرکت آن چیزی نیفتد.

 

 

12. ساخت کف موتورخانه
کف موتورخانه با صلاحدید مهندس ساختمان باید با بتن مسلح یا غیر مسلح پوشیده شود. آنچه در این زمینه حائز اهمیت است این است که کف موتورخانه باید تقویت شود و فونداسیون مناسبی در نظر گرفته شود. در مرحله بعد تجهیزاتی که در حین استفاده به طور مداوم روغن یا مواد اسیدی نشت می‌کنند را می‌توان در موتورخانه نصب کرد و در محل نصب از سنگ‌های بادوام در کف موتورخانه استفاده کرد تا مشکلی پیش نیاید.
13. انتخاب درب موتورخانه
درب‌های موتورخانه بر اساس ابعاد بزرگترین تجهیزات ورودی به موتورخانه انتخاب می‌شوند. هنگام انتخاب درب، باید به یاد داشته باشید که در‌های کشویی نسبت به درب‌های دوبل برتری دارند. درب موتورخانه منتهی به فضای باز توصیه می‌شود توری باشد تا هوای موتورخانه بهتر تهویه شود. درب‌های جابجایی افراد باید جدا از درب‌های جابجایی وسایل در نظر گرفته شوند.

مطالعه بیشتر:   نقشه موتورخانه با دیگ چگالشی

14. رنگ مناسب دیوار موتورخانه را انتخاب کنید
با توجه به اینکه موتورخانه بیشتر زیرزمینی است و دسترسی زیادی به نور طبیعی خورشید وجود ندارد، توصیه می‌شود دیوار‌ها را با رنگ‌های روشن رنگ‌آمیزی کنید تا بهترین شرایط نوری برای موتورخانه ایجاد شود.

15. هنگام در نظر گرفتن شبکه جمع‌آوری آب در برنامه موتور خانه
یکی از نکات مهمی که در اجرای موتورخانه باید به آن توجه کنید، موضوع جمع‌آوری آب جاری در کف موتورخانه است. اولین نکته مهم این است که به جز لوله‌های تخلیه، اجازه استفاده از لوله‌های دیگر در دستگاه را نداریم. برای هر دستگاهی که امکان شستشو از آن وجود دارد، باید راه مخصوصی به شبکه جمع‌آوری آب متصل به فاضلاب در نظر گرفته شود. به طور کلی توصیه می‌شود که کف موتور دارای شیب ۱ تا ۲ درصدی به سمت دسته باشد.
16. اجرای چاه موتور
دو نکته اصلی در مورد عملکرد سوراخ موتور وجود دارد:
چاه موتورخانه باید مستقل از چاه فاضلاب طراحی شود.  –
چاه‌های موتورخانه برای دسترسی آسان باید خارج از ساختمان باشد. –
17. چیدمان ماشین آلات در موتورخانه
بدون شک یکی از مهمترین جنبه‌های اجرای RV نحوه سازماندهی تجهیزات است. علاوه بر آنچه در مورد رعایت حریم خصوصی هر دستگاه برای حفظ مسائل امنیتی و دسترسی به برق تعمیر و نگهداری ذکر کردیم، باید چند مورد دیگر را نیز به خاطر بسپاریم.
دستگاه‌های یک خانواده باید در کنار هم نصب شوند.  –
تجهیزات باید دسترسی کافی به شیر‌های اصلی و کنترل داشته باشند. –
هیچ وسیله‌ای نباید در فاصله ۲ متری دیگ و کولر در جلو یا پشت نصب شود. –
– فاصله هر یک از تجهیزات تا کف موتورخانه باید بر اساس اطلاعات فنی تجهیزات در نظر گرفته شود.
سوراخ‌های تراکم باید برای دیگ‌های بخار ایجاد شود.  –
– اهمیت پمپ از نظر فاصله از کف ماشین آلات هر ماشینی به مراتب بیشتر از ماشین‌های دیگر است. زیرا در صورت تماس مستقیم پمپ با آب، خیلی سریع خراب می‌شود و خطر برق گرفتگی یا آسیب به خود پمپ بسیار جدی است.
18. پنجره مشبک موتورخانه را انتخاب کنید
گاهی اوقات به دلیل آتش سوزی بد در جعبه، صدایی مانند انفجار در اتاق موتورخانه می‌آید. این صدا می‌تواند شیشه‌های معمولی را بشکند. بنابراین استفاده از عینک ایمنی در قسمت‌های مختلف موتورخانه توصیه می‌شود.
19. بهره‌برداری از مخازن آب موتورخانه
مخزن یکی از وسایل ثابت مهم نصب شده در موتورخانه است. اجرای مخزن به دقت بالایی نیاز دارد، زیرا می‌توان آن را یکباره انجام داد. در این راستا در طراحی مخزن آب موتورخانه باید چند نکته مهم در نظر گرفته شود.
برای کاهش تلفات آب، ابعاد مخزن باید بر اساس محاسبات واقعی باشد.  –
فونداسیون مخازن آب باید با فکری جدی طراحی شود تا در دراز مدت مشکلی ایجاد نکند. –
نصب ورق‌ها در مخازن باید با دقت و رعایت شرایط انجام شود. –

چک لیست تعمیر و نگهداری موتورخانه چیست؟
تکمیل چک لیست موتورخانه یکی از کار‌های ضروری است که در بازه‌های زمانی مختلف (روزانه، ماهانه و… ) انجام می‌شود. لزوم انجام این کار برای تعمیر و نگهداری بهتر و مصرف سوخت و همچنین جلوگیری از مشکلات جدی و خطرناکی که ممکن است با تجهیزات عمومی موتورخانه ایجاد شود.
تعمیر و نگهداری و حفاظت ممکن است مزایای دیگری مانند افزایش ایمنی و آسایش ساکنین ساختمان، کاهش آلودگی ناشی از مصرف سوخت و تعمیر به موقع اجزای محفظه موتور مانند تعمیر مشعل را شامل شود یا تعمیر پمپ در موتورخانه. با تدوین استاندارد‌های ملی و لزوم رعایت آن‌ها سعی در رفع کلیه مشکلات و عیوب موتورخانه با رعایت اصول گفته شده دارند.
بازرسی و کنترل جامع بدنه موتورخانه و اجزای آن
تنظیم شناسنامه فنی موتورخانه  –
تمام رسوبات قابل اشتعال در سیستم اگزوز و فیلتر هوا باید تحت نظر باشد. –
تنظیم صحیح ظرفیت سوخت محفظه موتور برای کاهش مصرف سوخت و آلایندگی. –
یکسان‌سازی و متعادل کردن قدرت دیگ بخار برای افزایش راندمان دیگ بخار. –
اجرای گزارش مستند از مشکلات موتورخانه و جستجوی حل آن. –
– تحویل کلیه گزارشات و بازرسی‌های انجام شده و تحویل دوره‌ای معاینه فنی موتورخانه به سازمان ملی استاندارد ایران.
تکمیل شناسنامه فنی موتورخانه با توجه به تحقیقات و تحلیل‌های انجام شده.  –
بررسی کارایی سیستم‌های تولید انرژی که شامل بخش‌های زیر است:
نظارت بر خط سوخت  –
کنترل و تنظیم محفظه احتراق موتور –
موقعیت دودکش موتورخانه را بررسی کنید –
مزایای چک لیست تعمیر و نگهداری موتورخانه –
بهره وری و استانداردسازی عملیات –
بهبود عملکرد تجهیزات موتورخانه –
گزارش‌گیری و عیب‌یابی آسان –
چک لیست نگهداری و تعمیرات روزانه موتورخانه –
فشار و دمای آب را بررسی و ثبت می‌کند –
بررسی و اندازه‌گیری فشار و دمای روغن –
دمای دود را تعیین کنید –
فشار گاز را مشخص کنید –
بررسی سطح آب –
دیگ را با رسوب تمیز کنید –
برداشتن ستون آب موتورخانه –
دمای آب ورودی و خروجی از دیگ را رعایت کنید –
تعیین میزان مصرف آب جبرانی موتورخانه –
کنترل و کنترل احتراق مشعل –
طبق برنامه قبلی آب را تصفیه کنید –
لیست موارد بررسی شده در تعمیر و نگهداری موتورخانه –
کنترل پمپ خلاء –
کنترل تسمه برج خنک‌کننده –
بازرسی پانل بویلر آگوستات –
متعادل کردن پایه‌های پمپ‌ها در برابر یکدیگر و کنترل ارتعاشات آن‌ها –
کنترل عملیات، مشعل موتورخانه –
عملکرد فشار آب را بررسی کنید –
بررسی فشار آب در دیگ –
اندازه‌گیری سختی و فشار آب –
بررسی فیلتر روغن و بررسی سطح روغن –
نشتی، ترک و پوسیدگی را بررسی کنید –
لوله زیر خط آب را بررسی کنید –
درپوش خنک‌کننده را بررسی کنید –

مطالعه بیشتر:   ضوابط موتورخانه تاسیسات

هزینه‌های نصب پمپ سیرکولاسیون خطی
راه‌اندازی موتورخانه بدون نصب و راه‌اندازی پمپ سیرکولاسیون خطی غیرممکن است. زیرا گردش آب گرم در مدار بسته موتورخانه از دیگ تا کاربران داخل ساختمان توسط پمپ انجام می‌شود.
هر موتور بسته به ظرفیت موتورخانه و مقدار آبی که باید به گردش درآید به سیرکولاتور‌های متفاوتی با قابلیت‌های متفاوت نیاز دارد.
هر پمپ سیرکولاسیون خطی در موتورخانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان نصب و راه‌اندازی می‌شود.

 

هزینه نصب مشعل گازوئیل
یک قسمت بسیار مهم در هنگام استارت و راه‌اندازی موتورخانه، جرقه زنی است.
این دستگاه با تبدیل انرژی سوخت به گرما، میزان گرمای مورد نیاز را تولید می‌کند و در نتیجه به گرم کردن آب در گردش در دیگ کمک می‌کند.
مشعل‌های موتورخانه در انواع مختلفی از جمله مشعل گازی، مشعل گازوئیلی، مشعل دوگانه، مشعل سه‌گانه و مشعل گازوئیلی موجود می‌باشد.
هر کدام از این مشعل‌ها در ظرفیت‌ها و مدل‌های مختلف برای استفاده در ظرفیت‌های موتور طراحی و ساخته می‌شوند و هزینه کارکرد و تنظیم کوره با توجه به مدل و ظرفیت آن محاسبه می‌شود.
مدل‌های گازسوز و گازوئیل سوز عبارتند از:
مشعل گازوئیلی با دمپر الکتروموتور و تابلو برق
احتراق گاز و گازوئیل با دو دمپر موتور الکتریکی
این در حالی است که مشعل‌های گازی و گازوئیلی با دمپر الکتروموتور و تابلو برق نصب و با قیمت ۶۰۰ هزار تومان در تعرفه ۱۴۰۱ قیمت‌گذاری شد.
اگر اجاق گاز شما گازوئیلی با بخاری برقی دو شعله است، این دستگاه با هزینه‌ای حدود ۶۰۰ هزار تومان قابل نصب و سرویس می‌باشد.

 

هزینه ساخت مونتاژ موتور خانه
یکی دیگر از قسمت‌های مهم موتورخانه کلکتور است که برای این مکان ضروری است. با کمک منیفولد رفت و برگشت موتورخانه می‌توان سیستم لوله کشی لازم را از دیگ به مصرف داخلی متصل کرد.
نصب و راه‌اندازی کلکتور برق دو هزینه دارد، یکی مربوط به نصب کلکتور از برق تا شوفاژ و دیگری هزینه هر شاخه از کلکتور که هر کدام هزینه‌ای برای شما دارد.

قیمت ساخت کلکتور نصب شده در دیگ بر اساس سال ۱۴۰۱ حدود ۴۵۰۰۰۰ تومان می‌باشد.
هزینه نصب و راه‌اندازی دیگ حمام برای عملیات استخر
افرادی که قصد ساخت موتورخانه استخر را دارند باید از دیگ بخار برای تأمین بخار در استخر خود استفاده کنند.
دیگ‌های سونا در دو نوع گازی و برقی موجود می‌باشند. دیگ سونای برقی برای کم مصرف در استخر‌های خانگی و دیگ سونا گازی برای استخر‌های بزرگ و سالن‌های ورزشی استفاده می‌شود.
اگر می‌خواهید اجزای موتورخانه، از جمله دیگ بخار، در برابر مشکلاتی مانند رسوب‌گیری و کاهش دمای آب متعاقب آن مقاومت کنند، باید به فکر نصب هاردنر در موتورخانه خود باشید.
سفت‌کننده‌های موتورخانه یکی از مهم‌ترین وسایلی هستند که به طور مؤثری از کارایی هر قسمت از موتورخانه حتی سیستم لوله آن پشتیبانی می‌کنند.
در محفظه موتور از مدل‌های مختلفی از هاردنر‌ها استفاده می‌شود که دو نمونه از آن‌ها سختی گیر رزینی و سختی گیر الکترومغناطیسی می‌باشد.
هزینه نصب و راه‌اندازی هاردنر محفظه موتور بدون توجه به نوع هاردنر مورد استفاده در مجموعه ما بین ۱ تا ۲ میلیون تومان در سال ۱۴۰۱ می‌باشد.
هزینه‌های نصب و بهره‌برداری از منبع انبساط
هنگامی که دمای آب به نقطه جوش می‌رسد، حجم آب افزایش می‌یابد. به همین دلیل در هنگام استفاده از موتورخانه باید از وسیله‌ای به نام منبع اضافی برای جذب آب یا موج‌های آب استفاده کرد.
منبع به دو صورت منبع باز و منبع بسته توسعه می‌یابد و منبع بسته مدلی است که به عنوان یکی از بیشترین نیاز‌ها در فضای موتورخانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.
هزینه نصب و راه‌اندازی منبع انبساط در موتورخانه در مجموعه ما و بر اساس تعرفه ۱۴۰۱ بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ هزار تومان می‌باشد.
نصب و راه‌اندازی دیگ گرمایش چدنی
دیگ بخار ابتدایی‌ترین وسیله‌ای است که برای گرم کردن آب در حال گردش در موتورخانه باید نصب و راه‌اندازی شود. دیگ‌های بخار در مدل‌های مختلف دیگ‌های چدنی و دیگ‌های فولادی موجود می‌باشند.
اما شاهد استفاده از دیگ‌های چدنی در اکثر موتور‌های خانگی به دلیل قیمت پایین، دوام و طول عمر هستیم.
دیگ‌های گرمایش چدنی در ظرفیت‌های ۳۰۰، ۴۰۰ و توربو موجود می‌باشد.

با توجه به این تنوع نمی‌توان به قیمت مشخصی به عنوان هزینه نصب و بهره‌برداری اشاره کرد.
به عبارتی هزینه نصب دیگ چدنی بخاری موتورخانه پس از بازدید مدیر نصب، توافق می‌شود.

 

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید