آیا شوفاژ باعث آتش سوزی می شود

ایا شوفاژ باعث اتش سوزی میشود ؟ یک پکیج در مقایسه با خانه سیار(موتورخانه) مزایای زیادی دارد، بنابراین تعداد افرادی که از یک پکیج استفاده می‌کنند روز به روز در حال افزایش است. زیرا استفاده و نگهداری از کیت بسیار آسان است و به بهینه‌سازی سوخت کمک می‌کند. با رعایت نکات ساده می‌توانید پکیج را در منزل نصب کنید و عمر مفید پکیج را افزایش دهید.

برای نگهداری شوفاژ در خانه همیشه به فشار پک توجه کنید، فشار پک هرگز نباید کمتر از ۱ باشد. همچنین دمای بسته‌بندی را یادداشت و بررسی کنید. اگر متوجه مشکل جزئی مانند نشت آب در پکیج گرمایشی شدید، به نمایندگی یا تعمیرکار پکیج اطلاع دهید و کمک بگیرید.
در صورت مشاهده هر گونه مشکلی مانند قطرات آب در پک گرمایشی، به تعمیرکار پک اطلاع دهید.
پکیج را در کنار وسایل گرمایشی دیگر نصب نکنید و به خاطر داشته باشید که اگر می‌خواهید آن را در آشپزخانه قرار دهید، فاصله مجاز پکیج از وسایل دیگر را رعایت کنید. این فاصله باید از طرفین حداقل ۱۰ سانتی‌متر باشد و در صورت امکان جلوی پک باز باشد. ضمناً جلوی بسته باید حدود ۴۵ سانتی‌متر آزاد باشد تا فضای کافی برای بهبود بسته وجود داشته باشد.
پس می‌توان گفت که در صورت توجه به اصول نگهداری پکیج، نصب و نگهداری پکیج بر اساس مقررات و اصول امنیتی، خطرات پکیج را در منزل به حداقل خواهید رساند که باعث آتش سوزی شوفاژ نشود.

 

خطراتی که از نگهداری شوفاژ در خانه ممکن است ایجاد شود

اگر می‌خواهید پکیج را در خانه نگه دارید، باید بدانید که اگر نکات ایمنی را رعایت نکنید، نگهداری بسته در خانه خطراتی را به همراه دارد، در اینجا ما در مورد این خطرات صحبت می‌کنیم.
۱ – نشت گاز
نشت گاز یکی از خطرات نگهداری شوفاژدر منزل است. بنابراین، اطمینان حاصل کنید که هیچ نشتی گاز از هیچ وسیله گازسوز، از جمله لوازم خانگی، وجود ندارد. به دلیل وجود ارتباط در مسیر پکیج گاز ممکن است نشتی گاز رخ دهد. اگر احتراق متوقف نشود، هوا وارد ساختمان شده و باعث آتش سوزی و انفجار می‌شود. بنابراین برای کاهش آلاینده‌ها، مکان مناسب و ویژه‌ای برای نگهداری پکیج ها در خانه پیدا کنید تا اتصالات اضافی زیادی وجود نداشته باشد.
۲- نشت دود و مرگ خاموش ساکنان خانه
یکی دیگر از خطرات نگهداری شوفاژ در خانه نشت دود است. نشت دود می‌تواند به سلامت محیط زیست آسیب برساند، نشت مونوکسید کربن نتیجه احتراق ناقص گاز و دیگری کاهش اکسیژن هوای خانه است. اگر دودکش مشکل فنی داشته باشد گاز‌های آلاینده به محیط آپارتمان نشت می‌کند و برای سلامت ساکنان آپارتمان به ویژه کودکان و سالمندان مشکل ایجاد می‌کند.
بنابراین لازم است قوانین و استاندارد‌های مبتنی بر این موضوع به شدت رعایت شود تا احتمال نشت دود به داخل بسته‌بندی‌ها کاهش یابد. علاوه بر رعایت این قوانین، وجود دتکتور دود و سیستم ایمنی برای کنترل صحیح دود و همچنین روشی برای نظارت بر عملکرد صحیح فن، احتمال خروج دود را کاهش می‌دهد. این سنسور‌ها با تشخیص ایرادات موجود در پکیج، وجود ایراد در سیستم را تشخیص داده و ایمنی مشتریان پکیج را تضمین می‌کنند.
۳- کاهش اکسیژن در خانه و ایجاد مشکلات تنفسی و قلبی
پکیج برای احتراق به هوا نیاز دارد، قرار دادن آن در اتاق‌های کوچک باعث ماندگاری هوای خانه و کاهش کیفیت هوای اعضای خانواده می‌شود. به خصوص اگر در خانواده افرادی با مشکلات تنفسی یا آلرژی وجود داشته باشد، پک می‌تواند مشکل را تشدید کند.
همچنین پک‌ها رطوبت خانه را کاهش داده و در نتیجه گردش هوا مختل شده و غلظت آن افزایش می‌یابد. پس از کاهش رطوبت در خانه، مخاط بدن خشک می‌شود و تبادل اکسیژن با مشکل مواجه می‌شود. بنابراین، بدن آب بیشتری از دست می‌دهد و عواقب جدی‌تری به خصوص برای افراد مبتلا به بیماری قلبی دارد.
کم آبی منجر به مشکلاتی در جریان خون می‌شود که در افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی، مشکلات دریچه قلب و بیماری‌های عروقی مشکلات زیادی ایجاد می‌کند.
اگر در محیط بسیار کوچک و کمتر از ۶۰ متر زندگی می‌کنید توصیه می‌کنیم از شوفاژ استفاده نکنید زیرا هوا و اکسیژن محیط کم است و استفاده از پکیج باعث انتشار سریع اکسیژن و گاز مونوکسید در فضا در محیط و این مشکل می‌تواند به تدریج باعث مشکلات تنفسی شود. اگر می خواهید مشکل خشکی هوا و اکسیژن کم خانه را حل کنید، راه‌های زیادی برای حل این مشکل وجود دارد.

      • استفاده از بخارساز برای جلوگیری از خشکی هوا و…
      • با باز کردن مداوم پنجره‌های خانه، اکسیژن خانه را تأمین کنید
      • با مصرف آب کافی رطوبت بدن را تأمین کنید
      • استفاده از مرطوب‌کننده و پاک‌کننده ملایم مخصوصاً در فصل گرما
      • از دستگاه تصفیه هوا استفاده کنید
مطالعه بیشتر:   نحوه کار پکیج دیواری ?

۴- مشکل استحکام بسته‌بندی و آلودگی صوتی بسته‌بندی
برخی از شوفاژها توسط ساکنان خانه، به ویژه آن‌هایی که در خانه‌های کوچک هستند، صدای بلند و آزاردهنده دارند. این مشکل را می‌توان با انتخاب یک مارک خوب در هنگام خرید حل کرد و یا با بررسی توسط فردی با تجربه در صورت ایجاد صدا از دستگاه اطمینان حاصل کرد که دستگاه صدا ندارد.
۵- حادثه انفجار و آتش سوزی شوفاژ
همانطور که می‌دانید سوخت و انرژی پکیج‌ها در ایران عمدتاً گاز است و معمولاً گاز خطراتی را به همراه دارد. حال سؤال این است که آیا شوفاژ منفجر می‌شود؟
بله، ممکن است پکیج به دلیل خرابی یا مشکل منفجر شود، اما معمولاً قابلیت اطمینان دستگاه‌های پکیج بالا است و معمولاً در هنگام بروز مشکل غیرفعال هستند، اما باز هم این خطر حتی در مقیاس کوچک وجود دارد.
خطر انفجار گاز در منطقه مسکونی به دلیل عملکرد ناکافی شیر کنترل گاز خطر دیگری برای نگهداری پکیج‌ها در داخل خانه است. شیر گاز دارای طراحی خاصی است که در صورت کم بودن یا فرسودگی به موقع ممکن است عملکرد مناسب خود را از دست بدهد.
بنابراین شیر تنظیم گاز پکیج اگر به درستی کار نکند و گاز با یک جرقه سوخته و در شکاف کوچک شیر گاز می‌ماند و بلافاصله به مقدار زیاد در محفظه سوخت خارج می شود. اگر سیستم جرقه زنی پکیج به درستی فعال نشود، انفجار بزرگی رخ می‌دهد.

دودکش‌ها نقش مهمی در ایمنی شوفاژ و ایمنی افراد دارند

دودکش مهم‌ترین قسمتی است که در جلوگیری از خطرات احتمالی شوفاژ مؤثر است. صرف نظر از مدل پکیج شما، می‌تواند دودکش معمولی یا فن دار باشد. همچنین برخی از شومینه‌ها تک جداره و برخی دو جداره هستند.
هنگام استفاده از پک، موارد زیر باید رعایت شود:

      • از اندازه مشخص شده توسط کارخانه استفاده کنید
      • برای هر کیسه باید از دودکش جداگانه استفاده کرد
      • کلاهک H را نصب کنید
      • به صورت دوره‌ای دودکش‌ها نیز باید همزمان با سرویس پکیج‌ها سرویس شوند
      • رعایت نکات ایمنی مربوط به وسایل گازسوز
      • تأمین هوای کافی برای شوفاژ

همانطور که قبلاً توضیح دادیم، عملکرد سوپاپ این است که از یک طرف هوا را می‌گیرد و دود حاصل از احتراق را از طرف دیگر خارج می‌کند. حال برای دادن زمان لازم به پکیج رعایت موارد زیر الزامی است.

      • محفظه باید در مکانی نصب شود که دارای تهویه مناسب حتی در زمستان باشد
      • برای تأمین هوای لازم بسته، آن را در جهت وزش باد قرار ندهید
      • اگر در منزل شما امکان نصب پکیج در محوطه بالکن یا چمن وجود دارد. شما می‌توانید با تأیید یک ارائه دهنده بسته‌بندی حرفه‌ای در آن منطقه نصب کنید.

یک مکان خوب برای شوفاژ در خانه

در صورت رعایت احتیاطات لازم هنگام نگهداری پک، خطری برای شما و اعضای خانواده‌تان وجود نخواهد داشت. یکی از این نکات مدیریت مسیر پشته است. همیشه مسیر پشته را بررسی کنید تا بتوانید هر مشکلی را که به وجود می‌آید به سرعت برطرف کنید. به طور دوره‌ای مسیر پشته پک را بررسی کنید تا از باز بودن آن مطمئن شوید.

      • پکیج‌ها را روی بالکن‌ها و تراس‌ها نصب کنید

اگر می‌خواهید پک را در بالکن یا تراس قرار دهید، مراقب باشید آن را در جهت باد قرار ندهید. شما باید آن را از وزش باد‌های قوی محافظت کنید.

      • نصب پکیج در کمد
مطالعه بیشتر:   شیر پایین رادیاتور شوفاژ چیست

اگر می‌خواهید بسته را در کابینت قرار دهید، در نظر داشته باشید که دستگاه برای احتراق به اکسیژن نیاز دارد. بنابراین از یک قالب استفاده کنید تا بسته بتواند اکسیژن مورد نیاز برای سوختن را دریافت کند و دچار مشکل نشود. با توجه به این نکات می‌توانید بسته را به راحتی در منزل نگهداری کنید.

      • پک را در یک خانه کوچک نصب کنید

شاید شنیده باشید که نگهداری و نصب بسته‌بندی در خانه‌های کوچک ممنوع و خطرناک است. اما اگر شرایط آن از جمله تأمین هوای احتراق از خارج فراهم شود، خطرات پکیج به حداقل می‌رسد و این مشکل و منعی ندارد. بنابراین می‌توان گفت بسته‌بندی حتی در خانه‌های کوچک نیز مجاز به نگهداری و استفاده است و خطری ندارد.
اما به شرط رعایت نکات ایمنی و اصول و قوانین آن. زیرا مصرف اکسیژن در داخل خانه از وسایل گازسوز همیشه یک نگرانی مهم برای جلوگیری از مرگ خاموش است. بنابراین هیچکس نمی‌تواند از استفاده از دودکش‌های دوجداره یا پکیج‌های دارای دودکش مجزا جلوگیری کند که یکی از آن‌ها همیشه هوای تازه را از بیرون ساختمان تأمین می‌کند و از هوای داخل واحد استفاده نمی‌کند.

      • خطر افزایش میزان فشار شوفاژ

در حالت عادی، فشار بار پک دیواری باید ۱ – ۱/۵ بار باشد. یعنی اگر می‌خواهید فشار پک را تنظیم کنید و پک دیواری شما باز است و دما بالای ۶۰ درجه است، فشار پک را روی ۱/۵ بار قرار دهید و اگر پک خاموش است و دستگاه سرد است و دما زیر ۶۰ درجه است، فشار بسته را روی ۱ بار تنظیم کنید. زیرا در زمان سرد بودن پک، روشن شدن پک و گرم شدن دستگاه، به دلیل انبساط آب، فشار شارژ کمی افزایش می‌یابد.
به طور کلی فشار مناسب برای کلیه سیستم‌های گرمایش مدار بسته در هنگام گرم شدن سیستم آب ۱. ۵ بار است.

      • دلایل رشد میزان فشار شوفاژ چیست؟

اولین دلیل افزایش فشار پک معمولاً اشتباه کاربران پک در تنظیم فشار بار است که در نتیجه با باز ماندن طولانی مدت شیر ​​پرکننده فشار پک افزایش می‌یابد.
دلیل بعدی افزایش فشار در کیسه در هنگام افزایش دما و همچنین افت فشار پس از سرد شدن کیسه، خرابی منبع انبساط یا کمبود هوا است.
علت سوم افزایش فشار پک ممکن است خرابی شیر پک پر باشد و چهارمین علت این مشکل در پک مبدل تکی، سوراخ داخل مبدل اصلی است.

برای پاسخ به این سؤال، که گاهی اوقات می‌تواند مشکل ساز باشد، با توجه به اینکه همه قطعات پکیج نمی‌توانند فشار بالا را برای مدت طولانی تحمل کنند، اما برای این منظور، سازندگان پکیج اطمینان حاصل می‌کنند که قطعات برای شروع تخلیه آب اضافی در هنگام فشار بار، ایمن هستند.  این اثر به شیر گارانتی یا شیر سه زمان معروف است. با این حال، این قطعات، مانند تمام تجهیزات، ممکن است معیوب و دارای فنر باشند، که فشار شارژ را افزایش می‌دهد. و در صورت کار نکردن این قطعه، خطرات جبران ناپذیری را به همراه دارد. بنابراین اگر فشار پر شدن ۳ بار از خط بیشتر شد و همچنان مشاهده کردید که آب از پکیج خارج نمی‌شود، به این معنی است که شیر اطمینان فعال نشده است و باید فوراً ببندید و همچنین تمام شیر‌ها را زیر پکیج بگذارید. دریچه‌های رادیاتور حمام شیر برای فشار اضافی باز هستند.

      • چگونه فشار روی بسته را کاهش دهیم؟

همانطور که گفتم اولین و ساده‌ترین راه برای کاهش فشار بار تخلیه آب یکی از رادیاتور‌های گرمایشی است. روش دیگری که اکثر سازندگان برای کاهش فشار پک استفاده می‌کنند، بستن شیر ورودی آب سرد، باز گذاشتن شیر پرکننده و باز گذاشتن شیر آب گرم است. بسته به آرامی پایین می‌آید و وقتی به ۱/۵ بار رسید، شیر پرکننده را ببندید و ورودی آب را باز کنید.

      • افزایش فشار پکیج به دلیل کمبود هوا، منبع انبساط

منابع انبساط در انواع پکیج‌های گرمایشی و در تمامی سیستم‌های گرمایشی وظیفه حفظ فشار بار ثابت را بر عهده دارند. دلیل نیاز به منبع منبسط‌کننده این است که با گرم شدن آب، منبسط شده و حجم آن افزایش می‌یابد. در سیستم‌های گرمایش مدار بسته از منبع انبساط بسته برای جلوگیری از افزایش حجم استفاده می‌کنند. این نوع منبع انبساط در واقع یک منبع فلزی است و دارای نموداری است که آن را با هوای فشرده پر می‌کند. و این فشار هوا سیستم را همیشه تحت فشار نگه می‌دارد و با افزایش دما فشار ذخیره‌سازی افزایش نمی‌یابد. به همین دلیل اگر منبع انبساط معیوب باشد یا تهویه نشود و دمای دستگاه افزایش یابد، فشار بار به طور خودکار افزایش می‌یابد.

      • چرا نباید لباس‌ها را روی پکیج خشک کنید؟

خشک کردن لباس روی پکیج معایب زیادی دارد. آیا تا به حال لباس‌های خود را روی آن خشک کرده‌اید؟
اگر شما هم از جمله کسانی هستید که از وسایل گرمایشی مانند شوفاژ برای خشک کردن لباس در فصل زمستان استفاده می‌کنید، سعی می‌کنیم مضرات این عمل رایج را بررسی کنیم:
وقتی لباس‌ها را روی رادیاتور قرار می‌دهید تا خشک شوند، در واقع با جذب گرمایش از گرم شدن اتاق جلوگیری می‌کنید.
در واقع رادیاتور‌ها سعی می‌کنند دمای محیط را ثابت نگه دارند، اما این کار باعث کاهش میانگین دمای کل سیستم می‌شود و در نتیجه سیستم مجبور است برای جبران افزایش افت دما، بیشتر کار کند. کار بیشتر سیستم و در نتیجه افزایش هزینه‌ها.

      • پرورش قارچ
مطالعه بیشتر:   شستشوی رسوب و لجن رادیاتور شوفاژ در 10 مرحله

خشک کردن لباس به معنای از بین بردن رطوبت لباس به وسیله تبخیر است و به دلیل مانع جابجایی ایجاد شده توسط بخاری در این فرآیند، رطوبت موجود در هوا از جریان هوا بالا رفته و به سطح سردی که ابتدا با آن برخورد می‌کند می‌چسبد. این منجر به مشکلات مربوط به زباله می‌شود.

      • از احساس خستگی تا علائم آنفولانزا

آیا اخیراً به طور غیرعادی خسته شده‌اید؟ آبریزش بینی چطور؟ همانطور که اشاره کردیم، رشد کپک در نهایت می‌تواند مشکلاتی مانند آنفولانزا در دستگاه تنفسی شما ایجاد کند. این علائم کپک را می‌توان به صورت آلرژی یا در اشکال پیشرفته‌تری مشاهده کرد، پس آیا نباید از خشک کردن لباس‌ها روی رادیاتور خودداری کنیم؟

      • باید چکار کنم؟

یک اتاق با تهویه مناسب، معمولاً نزدیک حمام یا اتاق رختشویی، یا اتاقی با فضای باز و نور خورشید (در صورت امکان)
ممکن است‌ایده خوبی باشد، اما بهترین راه این است که یک حوله خشک کن در داخل خانه نصب کنید، تا لباس‌ها را در مدت زمان کوتاهی در داخل خانه بدون آسیب اشعه خشک کنید. پس اگر از شوفاژ برای خشک کردن لباس‌های خود استفاده کرده‌اید، بهتر است این روش را کنار بگذارید یا از روش‌های رایج دیگر استفاده کنید.

نتیجه گیری:

همانطور که متوجه شده‌اید یکی از مشکلات افرادی که از پکیج برای گرمایش منزل و آب آشامیدنی استفاده می‌کنند میزان فشار احتمالی آن است.
فشار در این پک‌ها توسط قطعاتی مانند شیر اطمینان پک تنظیم و کنترل می‌شود. اما گاهی به دلیل خرابی و مشکل در سایر قسمت‌ها، فشارافزایش می‌یابد و خطرات زیادی از جمله خرابی دائمی پکیج را به همراه خواهد داشت.
از این رو، سرویس دهی منظم این تجهیزات باید از افزایش فشار آن جلوگیری کند. بدیهی است سرویس پکیج فقط باید توسط افراد فنی و حرفه‌ای انجام شود.
زیرا تجربه نشان داده است که اگر بسته سرویس یا تعمیر را به افراد بدون مهارت بسپارید، نه تنها مشکل شما حل نمی‌شود، بلکه مشکلات و هزینه‌های شما چندین برابر می‌شود.
به همین منظور مجموعه‌ای ما با سال‌ها تجربه فنی و تعمیرکاران ماهر در زمینه خدمات بسته‌بندی و تعمیر این امکان را فراهم می‌کند تا خدمات مورد نظر خود را دریافت کرده و از گارانتی پروژه بهره‌مند شوید.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید