لوله کشی موتورخانه ساختمان

آموزش لوله کشی موتورخانه ساختمان

لوله کشی موتورخانه ساختمان ، یکی از چندین نمونه اجرای خطوط لوله آب، گاز و انرژی با کاربرد‌های عملی حیاتی و مهم می‌باشد. آموزش لوله کشی موتورخانه با یادگیری اصول صحیح کار بر اساس نقشه‌های لوله کشی تعیین شده توسط ساختمان همراه است.

لوله کشی موتورخانه برای کنار هم نگه داشتن تجهیزات موتورخانه و ایجاد ارتباط بین آن و لوله کشی اصلی ساختمان انجام می‌شود. انواع لوله‌ها، تجهیزات، اندازه‌های اولیه و مواردی از این قبیل در اجرای دقیق لوله کشی ماشین آلات ساختمان نقش پر رنگی دارند.

کلیه مراحل ساخت سیستم لوله کشی سوله لوکوموتیو با نصب دیگ آهنی در سوله لوکوموتیو بر روی فونداسیون طراحی شده آغاز شده و با ساخت اتصالات اصلی و انشعاب داخل ساختمان ادامه می‌یابد. در این مطلب برای بررسی نصب و لوله کشی ماشین آلات ساختمان شما را همراهی می‌کنیم.

در کنار ژنراتور‌ها و مبدل‌های حرارتی، یکی از اجزای اصلی موتورخانه ساختمان، لوله‌های اتصال لوله و سایر تجهیزات می‌باشد. لوله کشی موتورخانه ساختمان داخلی و متصل به داخل ساختمان است. لوله داخلی گرما را منتقل می‌کند، آن را به محفظه موتور برمی گرداند. و در نهایت جریان انرژی حرارتی مورد نیاز را به محیط ساختمان برمی گرداند.

بنابراین، مراحل عملی خاصی برای ساخت خانه و نصب دیگ چدنی پس از ساخت و طراحی فونداسیون وجود دارد. اجرای صحیح لوله کشی موتورخانه تأثیر زیادی در انتقال حرارت و انرژی در سطح ساختمان دارد.

 

آموزش لوله کشی موتورخانه ساختمان

در هنگام نصب و اجرای لوله کشی ماشین آلات ساختمان باید قوانین مهندسی و برنامه کاری اتخاذ شده رعایت شود. نصب نادرست لوله‌ها و اتصال نادرست انشعابات خروجی از ماشین آلات با انتقال نادرست انرژی همراه بوده و باعث ایجاد مشکلات زیادی در سیستم گرمایشی ساختمان می‌شود.

گاهی این سبک از لوله کشی با نکاتی مشابه ساخت لوله کشی کلکتوری همراه است، رعایت اصول نصب و نظارت توسط کارشناسان امری ضروری و مهم می‌باشد.

در این قسمت لوله کشی کلی موتورخانه در یک خانه را در چند مرحله ساده و کوتاه ارائه می‌کنیم.

  • دیگ‌های چدنی طبق قوانین تعیین شده برای نصب بر روی پایه گذاشته می‌شوند.
  • منبع آب گرم دوجداره را طبق دستورالعمل در محل مورد نظر نصب کنید
  • یک پایه فلزی با زاویه مناسب بسازید و منبع انبساط باز را در بالاترین سطح لوله موتورخانه قرار دهید.
  • خطوط ارتباطی بین تجهیزات نصب شده در موتورخانه را مطابق با دستورالعمل‌های فنی و ظاهر موتورخانه انجام دهید.
  • از روی هم چیدن لوله‌های نصب شده در موتورخانه خودداری کنید و در هنگام نصب از ترتیب و ارتفاع مقرر پیروی نکنید.
  • لوله موتورخانه را از فلنج لوله خروجی دیگ شروع کرده و از این جهت به منیفولد خروجی برسید.
  • پس از دسترسی به منیفولد دودکش، نصب منیفولد برگشت را در لوله موتورخانه ساختمان شروع کنید.
  • شیر‌های لوله کشی لازم را روی کلکتور‌ها نصب کنید و پس از انشعاب، پمپ سیرکولاسیون و مدار گردش آن را بر روی فلنج برگشت دیگ با توجه به شیر‌های لازم از پایین کلکتور برگشتی نصب کنید.
  • توجه داشته باشید که لوله‌ها و شیر‌های موتورخانه به صورت افقی و عمودی در جهت توافق شده اجرا می‌شوند.
  • لوله‌های رفت و برگشت منبع آب گرم دوجداره را از کلکتور وصل کنید سپس لوله اتصال بین لوله‌های کوره و شیر برگشت کلکتور را وصل کنید.
  • این قسمت لوله‌های برگشت منبع انبساط را از موتورخانه به نقاط مورد نیاز متصل می‌کند.
  • در این مرحله لوله آب سرد موتورخانه را با لوله فولادی گالوانیزه به منبع آب گرم دو پوسته و منبع انبساط وصل کنید سپس لوله آب گرم ساختمان را به بالای لوله آبگرم دو پوسته متصل کنید. منبع آب.
  • لوله برگشت آب گرم را از طریق بوشینگ وصل کنید تا آب از ساختمان به مخزن آب گرم جریان یابد. اتصالات در پمپ دوار و شیر‌های مربوطه ایجاد می‌شوند.
  • دریچه‌های تخلیه هوا و هوا، کنترل‌کننده‌ها و نشانگر‌ها باید برای لوله‌کشی موتورخانه در محل مناسبی قرار گیرند.
  • با ریختن آب سرد در مخزن آب گرم، عملکرد لوله کشی و وسایل نصب شده را بررسی کنید. پس از آن، شیر منبع انبساط را باز کنید.
  • پس از رعایت سایر دستورالعمل‌ها برای نصب محفظه موتور، در صورت لزوم عملیاتی مانند تهویه را انجام دهید.
  • در نهایت لطفاً جعبه برق ماشین آلات ساختمان را در محل مناسبی نصب کرده و فرآیند سیم کشی را به دقت انجام دهید.
  • اگر از عملکرد صحیح لوله‌های موتورخانه و عایق‌بندی نهایی لوله‌ها مطمئن نیستید از یک متخصص در این زمینه مشاوره بخواهید.
مطالعه بیشتر:   انواع دیگ بخار: کدام یک بهترین است؟

 

نقشه کشی برای لوله کشی موتورخانه ساختمان

برای ساخت انواع تأسیسات بهداشتی باید ابعاد استاندارد کار در موتورخانه و فواصل بین فضا و دستگاه‌ها مطابق با نقشه لوله کشی موتورخانه و مونتاژ و نصب تجهیزات در موتورخانه رعایت شود.

لوله کشی در ماشین آلات ساختمان نیاز به نقشه کشی دقیق و اصولی دارد. نوع سیستم تجهیزات و مدل ساختمان و همچنین فضای مورد نیاز برای نصب وسایل مکانیکی و الکتریکی در چیدمان لوله کشی موتورخانه مؤثر است.

مرکز اصلی تأسیسات، بخش لوله کشی ویژه در موتورخانه است که اندازه جعبه و لوله‌ها را کاهش می‌دهد. تعمیرات نیز آسان‌تر و مقرون به صرفه‌تر خواهد بود.

ارتفاع سقف و حد آن و همچنین مقدار مورد نیاز باید در نقشه لوله کشی موتورخانه به وضوح مشخص شود.
ارتفاع سقف اتاق در نظر گرفته شده برای محفظه موتور معمولاً حداکثر شش متر در نظر گرفته می‌شود تا در هنگام نصب و اجرا مشکلی پیش نیاید.

 

علت حساسیت لوله کشی موتورخانه

همانطور که می‌دانید یکی از مهمترین عملیات داخل ساختمان، لوله کشی ماشین آلات ساختمان است. این فرآیند باید بر اساس استاندارد‌های دنیای واقعی انجام شود. این حساسیت دلایل زیادی دارد.

یکی از دلایل حساس بودن این فرآیند این است که در صورت اجرای نامناسب و غیراصولی مشکلات بیشتری ایجاد می‌کند. اگر این فرآیند به درستی انجام نشود ممکن است با مشکلاتی مانند نشتی مواجه شود که تعمیر یا تعویض لوله پس از راه‌اندازی موتورخانه مشکل و دشوار است.

علاوه بر این، این مشکلات می‌تواند آسیب جدی به قطعات داخلی این سیستم وارد کند و هزینه‌های زیادی را بر عهده مدیران ساختمان بگذارد.

انواع لوله کشی

نصب لوله کشی در موتورخانه ساختمان به دو مرحله تقسیم می‌شود که عبارتند از:

  1. لوله کشی داخلی موتورخانه ساختمان
  2. لوله کشی خارجی موتورخانه ساختمان

همانطور که از نام روش اول پیداست، برای اتصال تجهیزات داخلی سیستم گرمایش مرکزی به یکدیگر از لوله‌ها استفاده می‌شود. اما مسیر دوم به خارج از موتورخانه رفته و برای انتقال آب گرم به واحد‌ها اجرا و طراحی شده است.

به طور کلی، هر دو مدل منحصر به فرد هستند، اما لوله‌های داخلی محفظه موتور تا حدودی آسیب‌پذیر است. این به این دلیل است که اجزای داخلی سیستم‌های مورد استفاده در محفظه موتور ممکن است در هنگام بروز مشکل دارای نقص فنی باشند.

 

نکات مهم برای لوله کشی موتورخانه ساختمان

لوله کشی موتورخانه ساختمان یک عملیات کاملاً تخصصی است و با نقشه‌های چیدمان موتورخانه برای هر ساختمان همراه است. نصب و راه‌اندازی دیگ موتورخانه و اصول اتصال ورودی و خروجی باید بر اساس اندازه‌ها و نقاط مقرر در نقشه رعایت شود.

عدم مشاهده نکات اساسی در لوله کشی موتورخانه منجر به ضعف مشهود در سیستم گرمایش و مسائل مربوط به آن می‌شود. از آنجایی که تجهیزات گرمایشی امروزی بر اساس لوله کشی موتورخانه طراحی می‌شوند، رعایت اصول نصب و راه‌اندازی بسیار مهم است.

مطالعه بیشتر:   خرید موتورخانه شوفاژ

 

نصب شیر فلکه در لوله کشی موتورخانه ساختمان

لوله را روی کلکتور نصب کرده و انشعاب آن را از قسمت پایینی کلکتور برگشتی با لوله لازم پمپ سیرکولاسیون و مدار بای پس در قسمت برگشت دیگ نصب کنید.

لوله‌ها و سوپاپ‌ها در موتورخانه به صورت افقی یا عمودی جریان دارند، بنابراین باید به تراز بودن آن‌ها توجه کنید. پس از گذراندن این مراحل در ساخت لوله کشی موتورخانه، لوله برگشت آب گرم را به شیر کلکتور و لوله اتصال بین لوله رادیاتور و شیر برگشت کلکتور را وصل کنید.

پس از انجام اندازه‌گیری‌ها و نصب لوله‌های برگشت فنر انبساط در محل‌های مناسب، بوش‌های فنر انبساط را نیز به سقف متصل کنید. آب سرد ورودی به موتورخانه به منبع آب گرم دو جداره و چشمه انبساط متصل می‌شود. لوله فولادی گالوانیزه، همچنین برای شستشوی شیراست.

 

تأمین آب گرم در لوله کشی ساختمان

این قسمت از موتورخانه برای ساخت خط لوله یکی از مهم‌ترین قسمت‌ها می‌باشد. -برای استفاده از آب گرم در ساختمان، خط لوله آب گرم را به بالای منبع آب گرم دو جداره متصل می‌کنید.

  • برای ارسال آب گرم از ساختمان به مخزن آب گرم، لوله برگشت آب گرم را به مخزن آب گرم در محل معمولی، واحد پمپ سیرکولاسیون، شیر‌ها و اتصالات نصب کنید.
  • قسمت‌هایی از خط لوله که نیاز به دریچه یا دستگاه‌های آزاد‌کننده آب یا هوا دارند را شناسایی و در مکان‌های مناسب نصب کنید.
  • تأسیسات لوله کشی و دستگاه‌های توکار ابتدا شیر ورودی آب سرد را به مخزن آب گرم باز کنید.
  • شیر منبع انبساط را باز کنید سپس لوله برگشت آب سرد منبع انبساط داخل دیگ ریخته شده و منبع انبساط پر می‌شود.
  • پس از نصب شیر‌های قطع و برگشت، منبع آب گرم و رادیاتور کلکتور را روشن کرده و پس از پرکردن آب، تهویه کنید.
  • هنگامی که آب شروع به پر شدن می‌کند، باید به طور مداوم لوله و کانکتور را از نظر نشتی کنترل کنید تا بتوانید به سرعت آب سرد را ببینید، نشتی را تعمیر کنید و سپس سیستم را مجدداً راه‌اندازی کنید.

 

هزینه لوله کشی موتورخانه ساختمان

گفته می‌شود هزینه لوله کشی موتورخانه به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم‌ترین آن‌ها میزان و تعداد وسایل و ظرفیت موتورخانه است.
همچنین تعداد دیگ‌ها، منبع دوجداره و منبع کویل، پمپ‌ها و سایر تجهیزات مانند خشک کن یا فیلتر از عواملی هستند که بر اندازه و طول لوله تأثیر می‌گذارند.

نوع لوله و اتصالات نیز از عوامل مهمی هستند که افزایش هزینه را کاهش می‌دهند. تعداد و نوع شیر‌ها، به عنوان مثال: شیر‌های برنجی برای اتصال و خنک شدن و یا شیر‌های چدنی که با فلنج و پیچ در سیستم لوله کشی موتورخانه متصل می‌شوند.

در نظر داشته باشید که مکان پروژه می‌تواند باعث کاهش و افزایش هزینه‌ها شود، زمان اتمام و مدت زمان نیز بر قیمت پیمانکار تأثیر می‌گذارد.

 

لوله کشی دیگ بخار

سیستم لوله کشی گرمایش خانه یک سیستم گرمایشی بسته است، بنابراین به دلیل انبساط و انقباض آب در دما‌های مختلف، منبع انبساط برای جلوگیری از پارگی سیستم تحت فشار بالا و جبران کمبود آب تخلیه شده است.

کلکتور آب گرمایش را در گره‌های مختلف توزیع می‌کند. در داخل دستگاه، وسیله‌ای که گرما را به محیط منتقل می‌کند می‌تواند رادیاتور گرمایش، کولر، فن کویل یا سیستم گرمایش از کف تابشی باشد.

 

کانال‌های مجموعه

بسته به تعداد واحد‌های هر ساختمان، یک شیر و یک شیر خروجی باید در کلکتور قرار داده شود. لوله دیگری از دیگ (لوله شماره یک) خارج می‌شود و به منبع دو جداره، منبع سیم پیچ یا مبدل حرارتی منتهی می‌شود. وظیفه این منابع تعویض آب گرم دیگ با آب سرد و تبدیل آب سرد به آب گرم می‌باشد.

مطالعه بیشتر:   اجرت تعویض پره دیگ شوفاژ

لوله تأمین محفظه موتور

همانطور که می‌دانید سیستم گرمایش علاوه بر گرمایش محیط، وظیفه تولید آب گرم مصرفی را نیز بر عهده دارد. آب گرم با استفاده از منبع آب گرم (دو جداره یا مارپیچ) یا مبدل آب گرم تولید می‌شود. بدین منظور با گردش در منبع آبگرم بهداشتی آب گرم جهت گرمایش تولید و برای مصرف‌کننده ارسال می‌کند.

خط لوله آب گرم در موتورخانه از دو قسمت تشکیل شده است. بخشی از لوله برگشتی کلکتور گرمایشی است که از لوله فولادی مشکی ساخته شده است.

قسمت دیگر لوله ورودی آب سرد و لوله خروجی آب گرم است که باید از لوله گالوانیزه باشد.

به دلیل دمای بالا در هنگام اجرا و تعمیرات لوله‌های موتورخانه، این لوله‌ها باید از لوله‌های گاز مشکی با جوش یا اتصالات تشکیل شده باشند. البته قسمتی از این لوله که آب کولر از آن عبور می‌کند و از دیگ جدا می‌شود با رعایت اصول و ایمنی می‌توان با لوله‌های پنج لایه ساخت.

 

نتیجه‌گیری

لوله کشی موتورخانه در ساختمان اکنون که با مراحل لازم برای آشنا شدید، از شما دعوت می‌کنیم تا به عنوان خلاصه‌ای جامع از این مقاله، مطالب زیر را مطالعه فرمایید:

پایه دهانه انبساط باید پس از ساخت پایه مناسب برای آهن نبشی در بالای سیستم خط لوله قرار گیرد. لوله‌ها در محیط موتورخانه نباید با هم گروه‌بندی شوند.

طول لوله در موتورخانه باید به گونه‌ای باشد که سر به آن برخورد نکند و فضای مورد نیاز شما را در آینده اشغال نکند. با وجود اینکه تمامی مراحل لوله کشی در موتورخانه را شرح داده‌ایم، بهتر است از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

زیرا اجرای سیستم لوله کشی اتاق ماشین در ساختمان مهارت و دقت خاصی را می‌طلبد که برای هیچکس مقدور نیست. برای این منظور مجموعه خود را با سال‌ها تجربه در زمینه ساخت موتورخانه ارائه می‌کنیم.

در این مجموعه کیفیت را فدای کمیت نمی‌کنیم و به همین دلیل در صورت عدم رضایت از نتیجه پس از انجام کار، همین سرویس را بصورت رایگان برای شما تکرار می‌کنیم.

 

________________________________________________________________________________________________________

برای نصب موتورخانه شوفاژ در شعله گستران پارس با شماره 09981606070 تماس بگیرید

 

________________________________________________________________________________________________________

 

 

راه‌اندازی موتورخانه شوفاژ، سرویس و تعمیر پکیج دیواری و نصب پکیج در شعله گستران پارس

در صورتی که نیاز به سرویس پکیج و یا تعمیر پکیج دیواری منزل خود دارید می توانید از متخصصین ”شعله گستران پارس” کمک بخواهید. متخصصین و تعمیرکاران خبره ”شعله گستران پارس” آمادگی خود را جهت هرگونه خدمات اعلام می دارند. ” خدمات شعله گستران پارس” شامل سرویس پکیج دیواری و تعمیرات مانند سرویس کردن، عیب یابی و رفع مشکل پکیج و آبگرمکن های دیواری، نصب و راه اندازی موتورخانه و نصب پکیج شما عزیزان در مکان شما می باشد. فقط کافیست در تمام روزهای هفته با☎️ شماره 09981606070 تماس بگیرید و از خدمات این مجموعه در هر نقطه از تهران و کرج استفاده نمایید.

همچنین ما در شعله گستران خرید و فروش انواع پکیج دست دوم با گارانتی 6 الی 1 ساله داریم. صورتی که ناز به خرید پکیج ارزان داشتید با شماره 09981606070 تماس بگیرید.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 1]